Åk och upplev naturen

Det är många som tycker om att åka iväg ett par dagar för att få uppleva naturen och den svenska vildmarken. Det finns en hel del många ställen som man kan åka till. Vissa med pensionat eller boende på ett annorlunda sätt för dagsturer på fjällen.

Vill man fjällvandra i Sverige så finns det massor med bra utgångspunkter. Se till att planera din resa väl och skaffa dig det som krävs för ett para dagar i det vilda. Ska du vandra så är ett par ordentliga kängor något som du ska satsa på. Men även bra utrustning för att klara av en eller flera dagars vandring. Kläderna är det viktigt och det ska vara plagg som tål tuff terräng men även hålla dig varm och torr. Allt som ni tar med er ska ni bära själv så det gäller att planera packningen på ett smart sätt så det inte blir för tungt.

Planera inte längre sträckor än du vet att du och de som följer med klarar av. Det är inte frågan om någon militärövning utan det ska även vara njutbart. Så klart så kan det bli en del tuffa strapatser men samtidigt så har ni ledigt och ska njuta av det hela. Kolla upp hur långt som ni ska gå och om det finns platser som ni kan vila och ta igen er på. Maten är en viktig del och vatten behöver ni inte tänka på då alla flöden med vatten i fjälls är drickbara. Se till att ta med någon vattenflaska som ni kan fylla upp när ni går förbi någon fjällbäck.