Sverige som turistland

Sverige är ett underbart land som lockar många turister och faktum är att antalet övernattande gäster stiger för vart år. Även om de nordiska turisterna har minskat något, har desto fler långväga turister hittat hit, bland annat från USA och Kina.

Sverige börjar få en plats på den internationella kartan över turism och det ska vi så klart vara stolta över. Vi har ett vackert land och en unik natur som är fri att röra sig i och på denna sida kommer du bland annat kunna läsa om olika intressanta turistmål i Sverige, olika typer av hotell, pensionat och andra boende, men även andra roliga inslag om att turista i Sverige.

Turism i Sverige har blivit en viktig faktor när det gäller svensk ekonomi och är en av våra viktigaste exportvaror. De områden som genererar mest intäkter och arbetstillfällen är de olika boendeformer. Turisten i Sverige har möjlighet att välja på ett antal boenden. Det kan vara hotell, pensionat, vandrarhem, stugbyar och campingar.

Tittar man på vad som har ökat mest, så är det övernattningar på hotell och vandrarhem. Att bo på camping eller i stugbyar har sina fördelar och det är i regel ett billigare alternativ om man är många eller vill köra runt med sin husvagn eller husbil. Pensionat tillhör hotellkategorin, men de är mindre och har färre rum och många drivs av småföretagare på landsbygden, vilket är perfekt för de som vill se Sveriges natur.

Men detta kan du läsa mer om här på sidan, missa inte det. Det kommer att göra det lättare att turista för dig med.